Wie is Wandelclub Hanske de Krijger?

Leer ons kennen

Voorstelling van onze wandelclub

“Nature is not a place to visit. It is home.”

Oudenaarde is de parel in de Vlaamse Ardennen met een schat aan bezienswaardigheden en omringd door ontelbaar natuurschoon. Een wandelparadijs sinds oudsher, gekend en geliefd door de natuurminner.

Wandelclub Hanske de Krijger – genoemd naar de stadswachter die sinds 1530 boven op het stadhuis uitkijkt over het mooie landschap – is ontstaan in 1978 in de schoot van het toenmalige stadsbestuur, en sinds 14 juni 1989 is onze wandelclub aangesloten bij de wandelfederatie Wandelsport Vlaanderen.

Ons aansluitingsnummer is 3233. Wandelsport Vlaanderen is de grootste Vlaamse officieel erkende wandelfederatie waar een 400-tal verenigingen bij zijn aangesloten.

Na vele jaren is Hanske groot geworden. Hanske is gegroeid tot een club van meer dan 850 leden, die actief deelnemen aan wandelorganisaties over het gehele land.

HDK-4
HDK-8
Stadhuis Oudenaarde
HDK-1

Wat doet wandelclub hanske de krijger?

Wandelclub Hanske de Krijger Oudenaarde organiseert jaarlijks 8 eigen wandeltochten, met als hoogtepunt de  “Ronde van Vlaanderen voor Wandelaars”. Daarnaast worden er tal van nevenactiviteiten georganiseerd zoals busreizen naar wandeltochten, tochten wandelen met vergoeding, een 8-daagse buitenlandse zomerreis, het Sinterklaasfeest met bijhorende gratis koffietafel voor alle leden en een Clubfeest met een heerlijk en prachtig verzorgd eetfestijn, waarbij de verdienstelijke leden worden gehuldigd en de behaalde trofeeën verdeeld.

Verder werken we actief mee aan samenwerkingsverbanden, zoals de Biergordel en de Vier Kunststedentrofee.

Als referenties vermelden wij graag en met trots de organisatie van zowel de Provinciale en Nationale Wandeldag, die elk op hun beurt een succes waren.