Waarom wandelen?

Waarom wandelen bij wandelclub Hanske De Krijger

Gezondheid is ons kostbaarste bezit. Daarom moeten wij er alles aan doen om ze te behouden. Belangrijk is het evenwicht te vinden tussen werken, rust en ontspanning.
Wandelen is een gezonde, prettige, goedkope en sociale vrijetijdsbesteding, dé volkssport bij uitstek voor jong en oud, arm en rijk, voor validen en mindervaliden.
Men wandelt waar men wil, zoveel men wil, zo dikwijls men wil en vanaf wanneer men wil.

De omlopen zijn zo uitgestippeld dat we enkel rustige wegen, veldwegen en wandelpaden aandoen. Neem hierbij dat we bij de meeste tochten vele privé-domeinen betreden. Al wandelend her en der komen we dus regelmatig in een andere omgeving waar we niet met de auto kunnen komen. Het zal je verbazen hoeveel ongekende plekjes je in je onmiddellijke omgeving zult ontdekken.

Wees gerust, na een verkwikkende wandeling kom je terug als een herboren mens. Daarom is de wandelsport de ideale oplossing !

HDK-9
HDK-3

Waar wandelen we?

De jaarlijkse wandelkalender “Walking in Belgium”, die je kan bekomen à € 7,00  bied je een overzicht van alle wandelingen in gans België. Het is een praktische en eenvoudige leidraad bij het uitkiezen van je wandeltochten. Tevens bieden wij onze leden 3-maandelijks een voorkeurkalender aan van die tochten die wij als club aanraden. 

Deze handig uitneembare voorkeurkalender kan je in elke editie van ons clubblad terugvinden. Ons clubblad ontvang je 3-maandelijks gratis bij je lidmaatschap.

De meeste wandeltochten worden georganiseerd in de weekends, maar de trend van midweek-tochten zet zich steeds verder door. Wandelen in clubverband kan je dus ook gewoon tijdens de week.