Wandeltocht zondag 26 december 2021

Eigen wandelorganisatie

Oudenaarde in kerstsfeer

Op zondag 26 december 2021

Startplaats: Bernardustechnicum – HOOGSTRAAT 20 te Oudenaarde
Afstanden: 5 – 10 – 14 – 18km
Starturen: 8u – 17u
Aankomst: voor 19u30
Parcoursbouwer: Frans Rommens – Jean-Bernard Dekoker

De wandeling start in het Bernarduscollege dat gesticht werd in het jaar 1844 door de “Congregatie der priesters van Onze-Lieve-Vrouw”. Van hieruit hebben we de mogelijkheid om verschillende historische gebouwen te bezichtigen die tijdens deze periode voorzien zijn van een prachtige kerstverlichting.

de 5-10km gaat rechts via de Hoogstraat naar de historische gebouwen van het vroegere Hospitaal die dateren uit de 13e en 14e eeuw en het Begijnhof (15e eeuw). We komen aan de “Ham” en steken de Schelde over om verder langs een rustig wandelpad langs het Spei (aangeplant in 1988) naar de rustpost “Het Sportkot” in Leupegem te wandelen. De 10km maakt een lus in Leupegem via onverharde paden rond de Ladeuze. Dan keren beide afstanden terug via het wandelpad langs de Désire Waelkenstraat, de Bergstraat (oude rijkswachtkazerne), de Broodstraat (de straatnaam werd reeds vermeld in de 13e eeuw) en de Markt met het prachtige stadhuis (dat werd opgetrokken van 1526 tot 1536 in Brabantse laatgotiek).

De 14 en 18km maken eerst vanuit de startzaal een lus in de omgeving van de Donkvijver en volgen dan verder de 5 en 10km naar de rustpost. Hier maken beide afstanden een lus rond de Ladeuze met zijn panoramischie vergezichten en keren dan terug naar de startzaal samen met de 5km.

Prachtige winter-natuurwandeling!

stadhuis oudenaarde
bernardusscholen
kerst

Deze tocht maakt deel uit van de VIERKUNSTSTENDETROFEE.
Neem ook deel aan de andere tochten van dit samenwerkingsverband te Brugge, Gent en Kortrijk.

Vraag uw spaarkaart voor een leuk aandenken !!

GRATIS GENEVERKE voor alle deelnemers. Op vertoon van geldig betaalbewijs.