Wandeltocht zaterdag 11 september 2021

Eigen wandelorganisatie

Scheldemeersentocht

Op zaterdag 11 september 2021

Startplaats: Bernardustechnicum – HOOGSTRAAT 20 te Oudenaarde
Afstanden: 3 – 6 – 12 – 18 – 21 km
Starturen: 7u – 15u
Aankomst: voor 17u30
Parcoursbouwer: Daniël Deman

Deze nieuwe tocht wordt een absolute aanrader! Wandelen in het vlakke landschap van de Scheldemeersen. Wandelpaden rond de Donkvijver. Historisch domein Golf- & Country club. Oude Scheldemeanders, jaagpaden en uitgestrekte weilanden.

Alle afstanden gaan via een natuurpad door een tunnel onder de N60 om uit te komen aan de Donkvijver. We volgen deze een poosje om aan een volgende tunnel onder de Minderbroederstraat afscheid te nemen van de 3km. Deze volgen de visvijver, even de Schelde om via de Meerspoort en de grote markt naar de startzaal te trekken.

De 6km volgen wat langer de Donkvijver, gaan door een andere tunnel onder dezelfde Minderbroederstraat om eveneens de Schelde te bereiken. Deze volgen we nu wat langer om ook aan de visvijver aan te komen. Samen met de 3km gaan deze naar de startzaal.

De overige afstanden volgen nog langer de Donkvijver, gaan een grasweg langs de spoorweg gaan bewandelen, en via rustige wegen gaan we naar de rustpost Rozenhof.

Hier is een lus voorzien van een 6-tal km voor de 18km stappers. De 21km stappers hebben hier een grotere lus. We gaan door de kouters van Petegem en door de Golf. De 21km gaan langer door de golf.

Nu gaan de 12, 18 en 21km door het natuurreservaat de Langemeersen richting de Schelde. We volgen deze een heel eind tot ook deze wandelaars aan de visvijver komen. Vanaf hier trekken alle afstanden via de Markt naar de startplaats waar nog even nagepraat kan worden over deze nieuwe wandeling.

schelde oudenaarde
kasteel van de heren de la Croix d'Ogimont
langemeersen