Een eigen organisatie !

Onze

Nieuwsbrief

in je mailbox ?

Lid worden ?

         Klik hier

Klik hier

Zaterdag 15 april 2017

Start info :

 

Parochiezaal Leupegem,

Sompelplein 2 te Oudenaarde-Leupegem.

 

 

Met de wagen :

via de N60 Ronse-Oudenaarde-Gent

(startzaal is nabij het rond punt te Leupegem)

De marspijlen volgen

Afstanden :

 

Starturen :

 

 

Deelname :

 

 

 

Parcoursinfo :

6 - 12 - 18 en 25 km

 

van 7u tot 15u

Aankomst dient bereikt te worden vóór 17u30

 

€ 1,10 voor clubleden

€ 1,50 voor niet-clubleden

Gratis voor kinderen onder de 12 jaar

 

Jurgen Vercouter - 0477 71 75 51

Koppenbergtocht

De 6 km tocht is vlak en makkelijk bewandelbaar

en gaat niet over

de Koppenberg.

Meer foto's van onze tochten : klik hier

Rustposten :

 

Er zijn rustposten voorzien te Melden (Parochiezaal) en te Zulzeke (Ontmoetingscentrum).

 

 

 

Parcoursbeschrijving :

 

Zaterdag 15 april 2017 is het zover, de Koppenbergtocht met start te Leupegem Oudenaarde gaat door vanuit de parochiale zaal.

 

Na de start is er een eerste splitsing, de 6 km en 30 km gaan richting Vlaamse Ardennendreef. Eén maal boven deze hellende straat kunnen zij rechts in de verte al een glimp opvangen van de Koppenberg. Via enkele rustige veldwegels komen wij terug naar de startzaal, de 6 km heeft dus ook dit jaar een rustpost.

 

Daarna gaan al de afstanden, 6 km tweede maal, 12 km, 18 km, 25 km en 30 km tweede maal samen richting de kerk van Leupegem. Daar steken zij de N8 over en gaan naar het natuurgebied “Het Spei”.

 

We komen langs de schelde en volgen deze, aan de overkant zien we stad Oudenaarde. We gaan verder door de industriezone richting Koppenberg.

 

De 6 km zal hier van ons afscheid nemen en dit voor we aan de oude spoorweg komen. Zij gaan dan verder richting de tunnel onder de N60 en zo via een kerkwegel terug naar de aankomstplaats.

 

De anderen afstanden volgen een tijdje de oude spoorweg en komen aan in Melden waar aan de kerk een rustpost is voorzien. Na een eerste rust gaan we direct richting de Koppenberg. Het zal druk zijn aan de voet van de berg want op deze dag delen we de reus van de Vlaamse Ardennen met een studentenvereniging uit Ieper die hier een wielerhappening zal houden.

 

We houden onze fluo-oranje pijlen goed in het oog en volgen deze want we komen aan de berg via een voetweg. Nu gaan we de Koppenberg op waar het linker gedeelte voorbehouden zal zijn voor de wandelaars. Rechts zien we nu eens hoe de fietsers de Koppenberg dienen te trotseren, supporteren mag.

 

Maar wij moeten natuurlijk ook omhoog en éénmaal boven nemen we al afscheid van onze fietsvrienden en komen we aan het rustige Koppenbergbos.

 

Hier hebben we een splitsing, de 12 km gaat verder rechtdoor om daarna naar het Koppenberg-onderbos te gaan langs de linkerzijde van de berg. Wij zien nu de vele boshyacinten en we staan eens stil bij de infoborden die hier staan. Dit bos werd namelijk tijdens de eerste wereldoorlog gebruikt als oefenplaats door het Duitse leger.

 

We gaan verder via de bivakplaats en enkele rustige veldwegels naar de tunnel onder de N60 om daar samen met de 6 km naar de aankomstplaats te gaan.

 

De andere afstanden gaan boven op de Koppenberg rechts het bos in, ook in dit mooie bos op de flanken van de berg zien we hier de vele blauwe boshyacinten die nu in deze tijd van het jaar bloeien. We gaan het volledige bos door en gaan dan richting Pladutse (oude vierkantshoeve) en zo verder naar de rustpost in Zulzeke.

 

De 25 km en 30 km doen hier nu een lus en kunnen genieten van het mooie landelijke Zulzeke, de minder bekende deelgemeente van Kluisbergen. We doen hier enkele mooie veldwegels aan, maar ook de vergezichten zijn zeker niet te versmaden. We zien nog eens in de verte de oude elektriciteitscentrale van Ruien die men volop aan het afbreken is.

 

Na de lus gaan we terug met de 18 km via het Spijkerbos, dat bos kan nat liggen in deze tijd van het jaar, en ook een klim zit er in want we gaan richting de Korte keer in Nukerke-Maarkedal. Dit bos is niet zo gekend maar zeker de moeite waard om te bewandelen.

 

Eenmaal boven op de Korte Keer gaan we terug langs het Koppenbergbos, we komen daar terug samen met de 12 km en gaan terug via de Maria Vander Gheynstsraat door het Koppenberg-onderbos naar de startzaal in Leupegem Oudenaarde.

 

Parcoursbouwer: Jurgen - 0477 71 75 51

 

Wandelblad :

 

Hieronder vind je het wandelblad om mee te nemen op de tocht met alle nuttige info.

Wandelclub
Hanske de Krijger
Oudenaarde vzw